دلایل افت جایگاه سایت در گوگل

دلایل افت جایگاه سایت در نتایج جستجو چیست؟

افت جایگاه سایت در گوگل یکی از مشکلاتی است که برای هر کسی در این فضای رقابتی و تنگاتنگ اتفاق می‌افتد. با توجه به این که جایگاه کسب رتبه بالاتر همیشه در حال تغییر است و کوچکترین اشتباه یا کم کاری می‌تواند سایت شما را از رسیدن به جایگاه برتر باز دارد.

قطعا هر صاحب کسب و کار آنلاینی هدفش این است تا در این جهان دیجیتالی بهترین نتیجه را کسب کرده و از دیگر رقیبان خود پیشی بگیرد. اما در این راه پرفراز و نشیب خطراتی وجود دارد که هر لحظه در کمین هستد و با یک غفلت می‌توانند سایت را در نتایج جستجو گوگل با افت شدید مواجه کنند.

اما نگران نباشید زیرا با شناختن مشکلات احتمالی می‌توانید مسیر روبه رشد سایت خود را تضمین کرده و با پیشگیری  قبل از این که مشکلات بروز پیدا کنند، آن‌ها را شناسایی و نسبت به رفع آن‌ها اقدام کنید.

در ادامه این مطلب با سایت گستر همراه باشید تا دلایل افت جایگاه سایت را برسی کنیم که با شناخت مشکلات احتمالی بتوانید از قبل، خود را برای رویارویی با آن‌ها آماده کنید.

6 دلیل افت جایگاه سایت در نتایج موتورهای جستجو

دلایل افت سئو سایت چیست؟

1- افت جایگاه سایت با جریمه های گوگل

افت جایگاه سایت در رایج‌ترین حالت خود توسط جریمه‌هایی که گوگل برای تخلفات سایت اعمال می‌کند اتفاق می‌افتد. این جریمه‌ها باعث می‌شوند تا در کسب جایگاه بالاتر ناکام شوید و ممکن است شما را نیز برای ادامه کار نا امید کنند.

اقدامتی که برای بهبود سئو سایت انجام می‌شوند حتی در صورت افراط نیز ممکن است به سایت ضرر برسانند یا اینکه افراد زیادی برای کسب رتبه بالاتر اقدام به اعمال روش‌های غیر طبیعی (سئو کلاه سیاه) می‌کنند که دیر یا زود توسط گوگل دستشان رو می‌شود.

انجام فرایندهای غیر طبیعی در سئو سایت مانند: قرار دادن محتوای بی کیفیت در سایت، بک لینک‌های نامعتبر، هک شدن سایت، انتشار هرزنامه و انجام کلوکینگ از جمله مهمترین دلایلی هستند تا گوگل یک سایت را جریمه کند.

2- کم بودن سرعت بالا آمدن سایت

وب‌سایت‌هایی که دیر بالا می‌آیند در نظر کاربران امروزی اصلا گزینه مناسبی برای مطالعه محتوا و گشت و گذار در آن‌ها نیستد و در صورتی که صفحات یک سایت دیر بارگذاری شوند،  آن سایت با افت جایگاه خود در گوگل مواجه می‌شوند.

با توجه به این نکته که گوگل برای رتبه بندی سایت به نظر و رفتار کاربران به محض ورود به هر صفحع‌ای از آن سایت توجه ویژه‌ای دارد؛ تاخیر در بالا آمدن محتوای سایت نیز باعث می‌شود تا کاربران به سرعت از سایت شما خارج شوند.

زمانی که سایت شما با کمبود سرعت در بالا آوردن مطالب مواجه شود گوگل به این نتیجه می‌رسد که سایت شما در خلق یک تجربه کاربری مناسب با نیاز مخاطبان ناکام مانده و به همین دلیل افت جایگاه سایت دور از ذهن نیست.

3- باز خورد دریافتی از کاربران سایت

بازخورد دریافتی از کاربران سایت زمانی اتفاق می‌افتد که گوگل با ورود کاربران به یک سایت آن را برسی کرده و با توجه به این که کاربر چه مدت زمانی را در صفحه سایت می‌گذراند نسبت به رتبه آن سایت اقدام می‌کند.

از جمله مهم‌ترین بازخودرهای دریافتی از سایت، نرخ پرش نامیده می‌شود. کاربرانی که وارد سایت می‌شوند، در صورتی که با یک اسکرول سریع محتوای مورد نظر خود را پیدا نکنند، به سرعت از این صفحه خارج شده و به سایت دیگری میروند.

در صورتی که زمانی محتوای جذابی که تمام نیاز مخاطب را در نظر گرفته باشد در سایت منتشر می‌شود، کاربران نه تنها از سایت خارج نمی‌شوند، بلکه مدت زمان بیشتری را صرف مطالعه در سایت کرده و با کلیک بر لینک‌های درج شده در سایت، وارد موضوع‌های مرتبط با آن می‌شوند.

بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که نرخ پرش که در حالت اول اتفاق می‌افتد بیش از اندازه زیاد شود، در روند افت جایگاه سایت تاثیر زیادی دارد و باعث می‌شود بازدید از سایت کمتر شود.

4- تغییرات بنیادی در سایت

دلایل افت جایگاه سایت در گوگل چیست؟

یکی دیگر از دلایل افت جایگاه سایت در گوگل اعمال تغییرات بنیادینی است که صاحبان کسب کار آنلاین به کار میگیرند، اما این تغییرات همیشه نتیحه مثبت نمیدهند و با تنزل جایگاه سایت و از دست دادن کاربران همراه است.

منظور از تغییرات بنیادین سایت طراحی دوباره یا انتقال سایت به دامنه جدید است. بهتر است بدانید که انتقال به دامنه جدید فرایند بسیار حساسی است که بعد از آن مشکلاتی از قبیل: کاهش ترافیک ورودی، به هم ریختن طراحی سایت و در دسترس نبودن را به همراه دارد.

5- کلمات کلیدی اشتباه

اگر وب‌سایت شما قدمت زیادی دارد، این احتمال که کلمات کلیدی استفاده شده در سایت به مرور زمان منسوخ یا تغییر کرده باشند نیز وحود دارد و بهتر است به این نکته نیز توجه داشته باشید و کلمات کلیدی محتواهای قدیمی را به روز کنید.

افراد زیادی زمانی که اقدام به جستجو می‌کنند، ممکن است با حالت‌ها و کلمات مختلف مطلب مورد نظر خود را جستجو کرده و پاسخی پیدا نکنند. در این صورت ممکن است تا سوال خود را به شکل محاوره‌ای بپرسند.

در اسن صورت بهتر است به کلمات کلیدی صفحات دقت کنید. اگر در سایت شما کلمات کلیدی کلی و قدیمی وجود دارد، به احتمال زیاد با افت جایگاه سایت در گوگل مواجه شده اید و بهتر است در تعیین استراتژی کلمات کلیدی تجدید نظر کرده و آن‌ها را به روز رسانی کنید.

6- فعالیت بیشتر رقبا

ممکن است شما محتوای درستی در سایت قرار داده و به بهترین نحو برای بهینه سازی سایت اقدام کرده باشید، اما باز هم با کاهش رتبه و ترافیک سایت رو به رو شوید، دلیل این امر این است که رقبای شما بیشتر تلاش کرده و از شما پیشی می‌گیرند.

برای برسی این موضوع بهتر است رقبای خود را زیر نظر بگیرید و به فعالیت آن‌ها در شبکه های اجتماعی، لینک سازی‌ها و نوع بازاریابی محتوایی که انجام می‌دهند توجه داشته باشید و با استفاده از یک سری ابزارهای لازم تغییرات و روند رشد سایت رقبای خود را مشاهده کنید.