چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم؟

ساخت فروشگاه اینترنتی یکی از سوالاتی است که، ذهن اکثر افرادی که قصد راه‌ اندازی کسب و کار اینترنتی دارند را به خود مسغول کرده و با توجه به گسترش استفاده از اینترنت و فضای مجازی، افراد زیادی قصد دارند که سهمی از فروش این بازار را به خود اختصاص دهند.

همانند رعایت کردن نکات لازم برای راه اندازی فروشگاه‌های فیزیکی، ساخت یک فروشگاه اینترنتی نیز نیازمند رعایت نکات و استفاده از امکاناتی است که به حذب مشتری، فروش بیشتر و همچنین توسعه کسب و کار شما به خوبی کمک می‌کنند.

در ادامه این مطلب با سایت گستر همراه باشید تا به صورت خلاصه وار و مفید، به برسی روش‌های راه اندازی سایت فروشگاه اینترنتی بپردازیم و سپس به سراغ بررسی فروشگاه سازهایی برویم که، با استفاده از آن‌ها می‌توانید به راحتی کسب و کار آنلاین خود را شروع کنید.

آموزش صفر تا صد فروشگاه اینترنتی

روش های ساخت فروشگاه اینترنتی

فروشگاه اینترنتی با توجه به دنیایی مدرن امروزه برای پاسخگویی به نیازهای مشتریانی به وجود آمده‌اند که به راحتی می‌توانند از راه دور، خریدهای خود را انجام دهند و درگیر شلوغی‌ها و ترافیک نشوند و در وقت آن‌ها به خوبی صرفه جویی می‌شود.

همانطور که برای راه اندازی یک فروشگاه فیزیکی باید شرایطی مانند: انتخاب محل مناسب برای مغازه با توجه به نوع بازار و کسب و کار، جذب مشتری و خدمت رسانی به مشتری را باید انجام دهید، یک فروشگاه اینترنتی نیز مراحل راه اندازی خاص خود را دارد.

برای راه اندازی کسب کار اینترنتی باید موضوعاتی و نکاتی که در ادامه در مورد آن‌ها توضیح می‌دهیم را رعایت کنید تا در نهایت، با توجه به هزینه مالی و صرف وقت، بتوانید بهترین نتیجه را گرفته و یک فروشگاه اینترنتی حرفه‌ای را راه اندای کنید.

1. انتخاب نام مناسب برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی

با توجه به نوع فروشگاه اینترنتی که قرار است راه اندازی کنید، بهتر است یک نام مناسب و جذاب انتخاب کنید که هم با نحوه کار مرتبط باشد و هم این که راحت به خاطر سپرده شود تا مشتری به راحتی با آن نام ارتباط برقرار کند.

همانطور که اسم فروشگاه فیزیکی بر روی کارت ویزیت، هویت آن کار را نشان می‌دهد. انتخاب نام دقیق برای فروشگاه اینترنتی نیز قرار است در جذب مشتری تاثیر داشته باشد و نقش مهمی در برند ساختن از کار شما را بر عهده دارد.

انتخاب نام مناسب برای فروشگاه اینترنتی، مرحله‌ای است که به عنوان انتخاب دامنه (Domin) شناخته می‌شود و توسط شرکت‌های ثبت کننده دامنه نیز، ثبت می‌شود تا از لحظه راه اندازی، فروشگاه اینترنتی با نام مورد نظر شما، شاخته شود و فعالیت خود را شروع کنید.

بهتر است بدانید که مراحل انتخاب هاست و دامنه مناسب برای راه اندازی وب‌سایت و استراتژی مربوط به آن‌ها، شرایط خاص خود را دارد که هر کدام با توجه به اهمیت و پیجیدگی موضوع، پرداختن به آن‌ها بحثی جدا از چگونگی راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی می‌باشد.

2. انتخاب مکان مناسب برای فروشگاه اینترنتی

در صورتی که به راه اندازی یک فروشگاه فیزیکی توجه کنید، اولین قدم این است که یک مکان مناسب با حوزه کسب و کار خود پیدا کرده تا هم مشتری جذب کند و در نهایت فروش بیشتری داشته باشیم.

انتخاب یک مکان نیازمند رعایت مواردی مانند: داشتن محل پارک مناسب، داشتن مسیر پیاده رو، آشنایی با فرهنگ خرید مشتری، وجود شرایط رقابتی با فروشگاه‌های مرتبط و همکار است تا در نهایت فروشگاه پر رونق و موفقی داشته باشیم.

این موضوع نیز در مورد ساخت یک فروشگاه اینترنتی صدق می‌کند و باید همین مسیر را نیز طی کنیم. به این منظور برای داشتن یک فروشگاه موفق اینترنتی، اولین قدم انتخاب  هاست (Host) مناسب و مرتبط با کسب کارتان است.

اهمیت انتخاب یک هاست مناسب از این جهت حائز اهمیت است که انتخاب حرفه‌ای یک هاست، تامین کننده سرعت لود یا بارگذاری سایت، امنیت وب سایت، پشتیبانی از اطلاعات بارگذاری شده و قابلیت پاسخگویی و پشتیبانی است.

3. طراحی و ساخت حرفه ای فروشگاه اینترنتی

برای طراحی فروشگاه اینترنتی، باید دقیقا همانند افرادی که قصد راه اندازی یک فروشگاه فیزیکی را دارند، و از طراحان داخلی برای داشتن یک فروشگاه شیک و مشتری پسند استفاده می‌کنند. شما نیز، برای ساخت فروشگاه در بستر سایت، نیاز به فروشگاه ساز دارید.

پس از انتخاب هاست و دامنه مناسب برای سایت، باید به دنبال یک طراحی حرفه‌ای با تمام جزئیات مورد نیاز یک فروشگاه اینترنتی باشید. این کار با استفاده از سیستم‌های سایت ساز انجام می‌شود، با این حال ممکن است در ابتدا برای افراد مبتدی گیج کننده باشد.

در ارتباط با فروشگاه اینترنتی و سایت‌هایی که کار فروش انجام می‌دهند، بهتر است بدانید که این مرحله به عنوان CMS یا سیستم مدیریت محتوای سایت فروشگاهی شناخته می‌شود که باید تمام امکانات مورد نیاز یک سیستم فروش را در خود داشته باشد.

برای طراحی یک فروشگاه اینترنتی باید از سیستم‌های سایت ساز مناسبی استفاده کنید تا امکانات مورد نیاز فروشگاه شما را فراهم کند. انتخاب یک سایت ساز مناسب برای فروش اینترنتی، باید امکاناتی که در زیر معرفی می‌شوند را داشته باشد.

  1. افزودن محصولات به فروشگاه
  2. دسته بندی و انتخاب نوع برند
  3. سیستم نظردهی کاربران
  4. امکان ایجاد مقایسه بین محصولات مختلف
  5. نقد و برسی محصولات
  6. امکان بارگذاری مطلب و مقاله به فروشگاه

برخی از سیستم‌های مدیریت محتوای رایگان، تمامی امکانات بالا را در خود دارند و شما با اندکی تلاش می‌توانید سایت فروشگاهی خود را راه اندازی کنید.

  • جوملا
  • مجنتو
  • اپن کارت
  • وردپرس (ووکامرس)
  • پرستاشاپ

بهترین CMS های در دسترس برای ساخت فروشگاه اینترنتی هستند که با توجه به نیاز و امکانات مورد نظر شما باید از میان آنها بهترین گزینه را انتخاب کنید.

نقش فروشگاه سازها در ساخت فروشگاه اینترنتی

آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی

با توجه به افزایش روز افزون تعداد سایت‌های فروشگاهی، دسته بندی جدیدی از کسب کار تحت عنوان طراحی فروشگاه اینترنتی به وجود آمده است که بیشتر تمرکز خود را بر روی ایجاد بستر مناسب برای ساخت فروشگاه اینترنتی قرار داده است.

اهمیت استفاده از سایت سازهای فروشگاهی، آنقدر بالاست که باعث می‌شوند مرحله به مرحله شاهد رشد فروشگاه آنلاین خود خواهید باشید. این بسترهای ساخت فروشگاه، شما را از شر هزینه‌های گزاف طراحی سایت با برنامه نویسی رها خواهند کرد.

در ادامه با توجه به توضیحات داده شده باید بدانید که برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی با سایت ساز، دو راه مختلف وجود دارد که در ادامه به معرفی آن ها می‌پردازیم.

1. فروشگاه سازهای رایگان

فروشگاه سازهای رایگان، با ارائه تمام امکانات مورد نیاز یک سایت فروشگاهی، به راحتی شما را از شر هزینه‌های گزاف مالی و زمانی سایت‌های برنامه نویسی شده خلاص خواهند کرد و به صورت رایگان، امکانات موجود را در اختیاز شما قرار می‌دهند.

در این برنامه‌های ساخت سایت، به عنوان استفاد از یک سیستم مدیریت محتوا (CMS)، دست شما برای راه اندازی و راحتی فروشگاه آنلاین کاملا باز است و کسی قرار نیست به شما کمک کند.

پس از انتخاب هاست و دامنه اختصاصی، نیازمند نصب سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS)، نصب پیلاگین‌های مورد نیاز، فارسی ساز و نصب قالب هستید. بهتر است بدانید که هم خوتان می‌توانید از این سیستم‌ها استفاه کنید و هم این که با پرداخت هزینه می‌توانید این کار را به کسانی که در این زمینه آشنایی دارند بپردازید.

یکی از بهترین سیستم‌های مدیریت محتوا، وردپرس است که نه تنها کار با آن راحت است، بلکه قابلیت توسعه پذیری بالایی دارد و به راحتی می‌توایند با راهنمایی‌هایی در بستر اینترنت، از امکانات وردپرس آگاهی کسب کنید.

2. فروشگاه سازهای اشتراکی

این نوع از فروشگاه سازها نیز به صورت رایگان و پولی عرضه می‌شوند و در این نوع، یک گروه پشتیبان در راه اندازی و کنترل فروشگاه اینترنتی نقش دارند. برای بهره بردن از امکانات این سیستم‌ها کافی است که به سایت آن‌ها مراجعه کرده و ثبت نام کنید.

در این نوع از سیستم‌های مدیریت و ساخت سایت، پلان‌هایی ارائه می‌شوند که هرکدام از آن‌ها امکانات خاص خود را داشه که به صورت پولی یا رایگان عرضه می‌شوند و باید با توجه به نوع کسب و کارتان یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

در ادامه با توجه به نوع پلن انتخاب شده، قالب‌ها و امکاناتی در اختیارتان قرار می‌گیرد و باید فروشگاه مورد نظر خود را راه اندازی کرده و آن را شخصی سازی کنید.

البته این سایت سازهای اشتراکی، برای افراد مبتدی و کسانی که به دنبال ساده‌ترین روش راه اندازی وب‌سایت فروشگاهی هستند کاربرد دارد و بیشتر برای کارهای کوچک با محصول کم‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سخن پایانی

همانطور که در این مطلب به آن اشاره شد، راه اندازی فروشگاه اینترنتی با توجه به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که هر کدام از آن‌ها کاربرد خاص خود را داشته و با توجه به امکاناتی که ارائه می‌دهند می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

برای راه اندازی یک فروشگاه آنلاین، شما نیاز به انتخاب هاست و دامنه مناسب و هم چنین طراحی مناسب و خاصی دارید که در نهایت بتوانید سایتی راه اندازی کنید که مشتری، نام آن را به خاطر داشته باشد و منجر به فروش بیشتر شود.

برای داشتن یک سایت زیبا و مشتری پسند، راه‌هایی مانند استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا وجود دارد که کاربری ساده‌ای دارند و به بهترین نحو و کمترین زمان شما را به سمت فروشگاه اینترنتی دلخواهتان راهنمایی می‌کنند.