چگونه برای وب سایت برندسازی کنیم؟

برند سازی وب سایت این روزها جزو اصطلاحات پر کاربردی است که در همه جا شنیده می‌شود. اما برند چیست؟ برای برند ساحتن از وبسایت چه کارهایی باید انجام شود؟

با توجه به فضای رقابتی و شلوغ کسب و کارها در دنیایی دیجیتالی، برای این که مشتری به شما اعتماد کند و صدای خود را به گوش مخاطبان خود برسانید، بهتر است به فکر برند سازی باشید تا در این بازار پرهیاهو بتوانید پیروز باشید.

در ادامه این مطلب با سایت‌گستر همراه باشید تا به دنیای شیرین برند سازی از وبسایت سری بزنیم و برسی کنیم که برای این که وب‌سایت به یک برند تبدیل شود باید چه استراتژی‌هایی را به کار ببرید.

چرا برند سازی وب‌سایت مهم است؟

اهمیت برند سازی در وب سایت چیست؟

برند ساختن از وب‌سایت دقیقا همان تصویری است که از خود در ذهن مشتریان بالقوه به جا می‌گذارید. با دیجیتالی شدن کسب و کارها، یک مشتری برای خرید یا کسب اطلاعات درباره یک محصول، به مرور گر اینترنت سر می‌زند.

در صورتی که یک مشتری در هنگام جستجوی یک محصول در مرورگر وب وارد سایت شما شود، اولین برخورد او، با صفحه اصلی سایت شما شروع می‌شود و این همان نقطه‌ای است که اهمیت برندینگ ساختن از سایت را دوچندان می‌کند.

در اولین برخود مشتری با صفحه سایت شما، نام تجاری است که ظاهر می‌شود و اگر این نام تعریف دقیق از خود نداشته باشد و به اصطلاح هویت خاصی نداشته باشد، مشتری جذب صفحه سایت شما نشده و به زودی آن را ترک می‌کند.

نام تجاری شما از هویتی می‌آید که برای سایت خود در نظر گرفته‌اید، زیرا هویت برند باید شعاری داشته باشد که در ذهن مخاطب باقی بماند و آن چه که این نام تجاری به مشتریان شما می‌گوید، ممکن است عاملی برای شکست در فروش محصول باشد.

این نکته مهم را در نظر داشته باشید که تاثیر برند سازی از وب سایت، پا را از خود وب سایت شما فراتر می‌گذارد، و این قضیه زمانی اتفاق می‌افتد که حضور گسترده‌ای در فضای اینترنت، و نه فقط در وب سایت داشته باشید.

برند سازی دقیق و ایجاد یک هویت واقعی که مخاطب را به خود جذب می‌کند، زمانی اتفاق می‌افتد که در رسانه‌های اجتماعی حضور فعال داشته باشید و محتواهای جذابی برای شناساندن هویت برند خود منتشر کنید.

برای برند سازی از وبسایت، بهتر است که یک شخصیت ثابت از برند خود را برای مشترین تعریف کنید. با این کار به ایجاد حس ارتباط بیشتر و اعتماد مشتری نسبت به محصولات و وب‌سایت خود کمک بزرگی کرده‌اید.

نکات مهم در مورد برندسازی از وبسایت

نکات مهم در مورد برندسازی از وبسایت

برند ساختن از وب‌سایت نیازمند داشتن استراژی و رعایت نکاتی است که، برای تفویت ارتباط خود با مشتری به آن‌ها نیاز دارید. در صورتی که قصد دارید از وب‌سایت خود برند با کیفیتی بسازید، مطمئن باشید که سایت شما تمام نکاتی که در ادامه آن‌ها را برسی می‌کنیم را رعایت می‌کند.

1- برای برند ساختن از وبسایت خود لوگو بسازید

لوگوها به عنوان بخش بزرگی از برندسازی وب‌سایت محسوب می‌شوند، اما برای برند ساختن از وب‌سایت به چیزی فراتر از لوگو نیازدارید. زیرا نام تجاری شما، تمام ارزش‌های سایت شما را در بر می‌گیرد.

به این نکته توجه ویژه‌ای داشته باشید که هویت یک وب‌سایت پیامی نهفته‌ای در خود دارد و آن پیام تمام آن چه را که انجام می‌دهید را به وضوح بیان می‌کند و در اولین برخورد مشتری با صفحه وب‌سایت شما، این پیام به او منتقل می‌شود.

برای ایجاد یک برند، باید تمامی فرایند برند سازی را طی کنید. در این راه، شما نیاز به استراتژی‌های مختلفی دارید که در این بین طراحی لوگو تنها بخشی از این استراتژی‌ها است. البته یکی از مهم‌ترین کار‌هایی است که برای برند سازی از وب‌سایت انجام می‌دهید.

در اولین قدم بهتر است که شهرت آنلاین خود را به خوبی مدیریت کنید و از برند آگاهی کاملی به دست بیاورید. در ادامه بهتر است به برسی تمام و کمال ارزش‌های خود بپردازید و آن ارزشی را انتخاب کنید که در نحوه بیان هویت برند شما اهمیت بیشتری دارد.

بعد از انجام این کارها، بهتر است با توجه به نوع کسب کار و همچنین، شعاری که برای سایت خود در نظر دارید، یک لوگو جذاب که در یک نگاه بتواند هویت مشخصی از برند شما به مشتری بدهد را بسازید.

یک لوگوی حرفه‌ای باید تمام ارزش‌های شما را منعکس کند. لوگوی شما باید در تمام صفحات به وضوح ظاهر شود. فراموش نکنید که نمایش لوگو در بالا و پایین صفحه بسیار مهم است.

2- صدای برند حود را بسازید

یکی دیگر از موارد مهم برای برنسازی از وب‌سایت، این است که صدای برند خود را بسازید. این صدا شامل انتخاب کلماتی می‌شود که هم باید در وب‌سایت و هم در دیگر صفحات اجتماعی فعال از آن‌ها استفاده کنید. صدای برند اینجاست که مطرح می‌شود.

صدای برند یعنی استفاده از کلمات و عباراتی که با برانگیخته کردن مشتری، آن‌ها را به سمت سایت شما جذب کند و بهتر است از کلمات الهام بخش و مرتبط با زمینه فعالیت سایت شما انتخاب شوند.

در این مسیر که قرار است صدای برند خود را بسازید، ممکن است برای متقاعد کردن مشتریان مجبور به پرداختن به موضوعات دردناکی شوید یا از کلماتی استفاده کنید که حس تجمل را در کاربران ایجاد کند.

بهتر است بدانید که چیزی به نام صدای برند نادرست وجود ندارد. زیرا تا زمانی که صدای برند شما با زمینه فعالیت سایت و نوع محصولات شما مرتبط است و ارزش‌های شما را منعکس می‌کند، یعنی کارتان را به درستی انجام داده‌اید.

پس از یافتن صدای برند وب‌سایت خود، بهتر است که این صدا با تمامی محتواهای منتشر شده در وب‌سایت و دیگر صفحات مجازی مطابقت داشته باشد. برای این کار تصمیم بگیرید که از چه نوع کلماتی که بیانگر شعار برند شما است استفاده کنید.

3- نوع محتوای نوشتاری خود را تعیین کنید

در روند برند سازی از وبسایت، بهتر است به تعداد صفحات سایت و نوع محتوایی که در آن‌ها قرار می‌دهید توجه ویژه‌ای داشته باشید. برخی از سایت‌ها در کنار صفحه اصلی، یک صفحه لیست از خدمات و یک صفحه برای اطلاعات تماس دارند.

در نتیجه بهتر است در کنار این صفحات، از داستان سازی برای برند خود بهره ببرید. صفحاتی اضافی ایجاد کنید و داستان برند خود را در آن قرار دهید، همچنین در صفحات دیگر اطلاعات تماس، جزئیات کارکنان، نوع خدمات را داشته باشید.

برای ارتقا نام تجاری خود، اضافه کردن این صفحات کار بسیار مهمی است. همچنین بهتر است تمرکزتان را بر روی وبلاگ‌های مرتبط با وبسایت و تعریف داستان‌هایی از برند خود بگذارید، انجام این کارها راه را برای ساختن یک برند اصولی و حرفه‌ای هموار می‌کنند.

با استفاده از یک وبلاگ مرتبط به سایت خود، می‌توانید با صدایی که برای برند سایتتان در نظر گرفته‌اید، به برسی موضوعات مختلفی بپردازید که مخاطب پسند هستد. زیرا با پوشش دادن موضوعات مختلف، ممکن است مخاطب متوجه شود که به این موضوع‌ها علاقه‌مند است و در نتیجه بیشتر به شما توجه می‌کند.

تعریف یک داستان برای برندتان، به همان اندازه‌ی دیگر جزئیات برند‌سازی از سایت مهم هستند. در بیان این داستان‌ها به موضوعاتی بپردازید که چگونه مشکلات را شناسایی و حل کرده‌اید، از کجا کارتان را شروع کرده‌اید و چگونه از راه حل‌های برطرف کننده مشکلاتتان سود برده‌اید.

با این کارها دیگران را نیز ترغیب می‌کنید که فکر کنند آن‌ها نیز می‌توانند همین کارها را انجام داده و مشکلاتشان را حل کنند. به مخاطب خود به صورت داستان‌وار انگیزه‌ می‌دهید و به همین ترتیب برند شما در  مرکز توجهات قرار می‌گیرد.

4- بهره بردن از تصاویر بصری مناسب

در یک برند سازی موفق از وب‌سایت، باید عناصری که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم را رعایت کنید و در نتیجه اطمینان پیدا کنید که در سایت شما این عناصر به طور دقیق پیاده می‌شوند.

  1. تم یا قالب‌های وبسایت: وب‌سایت‌های تجاری از قالب یا تم‌هایی استفاده می‌کنند که با محتوای منتشر شده از سوی آن‌ها مطابقت کامل دارد. ابتدا تم مناسب را پیدا کرده و اگر آن را دوست داشتید، این قالب را نسبت به هویت برند حود سفارشی سازی کرده و آن را با عکس‌ها، رنگ‌ها، محتوا و موارد دیگر همسان سازی کنید.
  2. رنگ: هر رنگ حاوی پیام خاصی است که در هنگام طراحی لوگو اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا این پیام به مخاطب سایت شما منتقل می‌شود. رنگ خاصی که برای برند سازی از وب‌سایت خود انتخاب کرده‌اید، باید در تمامی قسمت‌های سایت، از جمله لوگو در بین یک طیف رنگ انتخاب شوند تا تمامی قسمت‌ها در هماهنگی کامل با یکدیگر باشند.
  3. لوگو: بهتر است برای برند سازی از وب‌سایت خود، لوگو سایت را در معرض دید قرار دهید. با این کار، هر بازدید کننده با یک نگاه سریع، می‌تواند بدون توجه به اسم سایت، بفهمد که به کدام سایت وارد شده است. کاربران می‌توانند با یک کلیک ساده بر لوگو، به صفحه اصلی نیز بازگردند و بهتر ست نسبت به کارایی لوگو، نهایت دقت را به خرج دهید.
  4. چیدمان: نحوه چیدمان سایت، نقش کلیدی در انتقال هویت برند شما به کاربران را ایفا می‌کند. بهتر است نسبت به چیدمان جزئیات وبسایت، تحقیق کنید و آن‌ها را در جایی قرار دهید که جلوی دید کاربر هستند و می‌دانند که برای استفاده از خدمات سایت باید وارد کدام قسمت‌ها شوند.
  5. عکس ها: یکی دیگر از عناصر کلیدی برای برند ساختن از سایت نحوه انتخاب عکس‌ها می‌باشد و بهتر است که از عکس‌هایی استفاده کنید که با هویت برند شما هم‌خوانی کامل داشته باشند. پس بهتر است برای پیدا کردن عکس مناسب، به اندازه کافی دقت کنید.

5- سازگار بودن محتوای ارائه شده با موبایل

در طی تحقیقات انجام شده در سال 2020، مشخص شد که 68‌درصد بازدیدهای سایت از طریق تلفن همراه اتفاق می‌افتند. به همین دلیل لازم است تا اطمینان پیدا کنید که وب‌سایت شما برای نمایش محتوا در دسکتاپ و موبایل به خوبی جوابگوی نیاز بازدیدگنندگان است.

6- متن های کوتاه ارائه دهید

بهتر است بدانید که بیشتر بازدیدگنندگان با دیدن متن‌های سنگین و پاراگراف‌های طولانی به سرعت آن سایت را ترک می‌کنند. اکثر مخاطبان سایت می‌خواهند موضوع مورد نظر خود را خلاصه و مفید دریافت کنند. به همین دلیل بهتر است تا حد امکان، از نوشتن متن‌های طولانی خوداری کرده و از عبارات کلیدی مهم و کوتاه استفاده کنید.

7- از استراتژی‌های سئو برای برند سازی سایت استفاده کنید

برند سازی موفق از وبسایت با توجه به اهمیت ویژه بهینه سازی موتورهای جستجو اتفاق می‌افتد. سئو حرفه‌ای و مناسب به سایت شما کمک می‌کند که تا در جستجوی عباراتی که به فعالیت سایت شما مربوط می‌شود، نه تنها رتبه بهتری را کسب کند، بلکه مشتریان شما نیز به راحتی می‌توانند شما را پیدا کنند.

با استفاده از کلمات کلیدی در صفحات وب‌سایت و همچنین استفاده از آن‌ها در وبلاگ‌های خود، نشان می‌دهید که سایت شما با هماهنگی با عبارات جستجو شده‌، محتوای مورد نیاز کاربران را ارئه می‌دهد و در نتیجه این کار موجب می‌شود سایت شما کانون توجهات قرار بگیرد.

سخن آخر

با توجه به مطالب گفته شده در این مقاله، با چگونگی برند سازی از وب‌سایت آشنا شدید. بهتر است بدانید که ساختن برند نیازمند داشتن استراتژی بلند مدت است و باید راه‌کارهایی را به طور مداوم به کار ببرید تا از وب‌سایت خود برند معتبر و معروف بسازید.

ممنون از این که تا خر این مقاله ما را همراهی کردید و امیدواریم که از این مطلب به خوبی برای برند ساختن از وبسایت خود استفاده کنید.