وبمستر کیست و به چه کسی وبمستر گفته می‌شود؟

وبمستر شغلی است که تمامی امور مربوط به فعالیت یک وبسایت را مدیریت می‌کند. با توجه به اهمیت روزافزون کسب و کارهای دیجیتالی، هر سایت برای این که در فضای رقابتی از رقبا پیشی بگیرد نیاز به یک وبمستر حرفه‌ای دارد.

وبسایت‌ها در مینه فعالیت خود نیاز به نگه‌داری، به روز رسانی، بارگذاری محتوا و یک عالمه کار دیگر دارند که همه این وظایف با مدیریت درست و اصولی یک وبمستر انجام می‌شود. حال این که وبمستر ممکن است تنهایی کارکند، یا در کسب کارهای بزرگ، مدیر سایت بر دیگر اعضای تیم نظارت کامل دارد.

با توجه به موارد گفته شده، در ادامه این مطلب از سایت‌گستر با ما همراه باشید تا به برسی دقیق‌تری از وبمستر بودن بپردازیم و همچنین وظایف و مهارت‌های یک وبمستر حرفه‌ای را برایتان ارائه دهیم.

وبمستر کیست؟

وبمستر کسی است که تمامی امور مربوط به مدیریت یک وب سایت را بر عهده دارد. درست مانند هر شغلی که برای پیشرفت و ارتقا نیاز به مدیریت خوب و اصولی دارد، نظارت بر فعالیت وب سایت‌ها نیز به دست وبمستر سپرده می‌شود.

مدیریت اصولی یک وبسایت باعث می‌شود با توجه به نوع کاربری سایت، همیشه به روز و امن نگه داشته شود و در نتیجه با داشتن استراژی مناسب، یک وبمستر می‌تواند مسیر سایت را تا قله موفقیت هموار کند.

یک وب مستر حرفه‌ای با توجه به نوع کاربری سایت باید بر تمامی قسمت‌های یک وبسایت نظارت داشته باشد که این امور شامل: تولید محتوا، سئو سایت، ثبت به موقع دامنه‌ها، رسیدگی به خطاها و …. می‌شوند و همچنین باید مهارت کافی در این زمینه‌ها را نیز داشته باشد.

با توجه به گسترده یا کوچک بودن یک سایت، و بسته به نوع کاربری سایت ممکن است برای سایت‌های بزرگ از چند وبمستر استفاده شود، اما برای مدیریت و ارتقای سایت‌های کوچک، یک وبمستر حرفه‌ای کافیست.

اما این که چگونه یک نفر می‌تواند تمامی این امور را انجام دهد نیز بسته به پشتکار و توانایی‌های فنی و بالا بودن سطج اطلاعات بروز یک وبمستر می‌باشد. برای مدیریت یک وبسایت، داشتن اطلاعات لازم در مورد تمامی امور یک سایت واجب است.

وبمستر چه وظایفی دارد؟

وبمستر کیست؟ وبمستر چه وظایفی دارد؟

وظایف یک وبمستر با توجه به کثرت فعالیت سایت‌ها در زمینه‌های مختلف متفاوت است. دقیقا در مورد مهارت‌هایی صحبت می‌کنیم که هر کدام با توجه به رقابتی بودن فضای کار در بین وبسایت‌ها می‌توانند جایگاه سایت را ارتقا دهند.

فرقی نمی‌کند مدیر یک سایت کوچک باشید یا کارفرما تیمی در اختیار شما قرار داده باشد، یک وبمستر حرفه‌ای برای داشتن دقت کافی بر نظارت وبسایت، باید مهارت‌های فنی متفاوتی داشته باشد تا وظایفی که بر عهده دارد را به خوبی انجام دهد. در ادامه لیستی از وظایف شغل وب مستری برای شما آورده شده است.

1- نظارت بر تولید و تایید محتوای سایت

محتوای سایت جزو اصلی‌ترین بخش‌هایی است که مخاطب را جذب کرده یا فراری می‌دهد. نظارت بر تولید و تایید محتوایی که در سایت قرار است گذاشته شود، قبل از انتشار باید توسط مدیر سایت مورد برسی قرار گیرد.

با توجه به زمینه فعالیت سایت، ممکن است یک وبمستر برای سایت شخصی یا کسب کارهای کوچک، تولید محتوا را خودش انجام دهد. به هر حال برسی محتوای تولید شده باید طبق اصولی انجام گیرد که هم مخاطب پسند باشد و هم قوانین گوگل در آن رعایت شده باشد.

با تمام تفاسیر، یک وبمستر حرفه‌ای با شناخت اصول مقاله نویسی و داشتن استراتژی برای بازگذاری محتوا، باید بر روی تیم تولید کننده محتوا نظارت کند تا مطمئن شود که محتوای تولید شده 100 درصد یونیک و منحصر به فرد باشد، نه کپی از دیگران.

2- مراقبت از سرور

سرور جایی است که تمام اطلاعات سایت در آن ذخیره می‌شود و یک وبمستر حرفه‌ای، وظیفه دارد تا با مدیریت درست و زمان بندی دقیق، در صورت نیاز از نحوه عملکرد سالم سرور اطمینان پیدا کند.

این اطمینان روند پیشرفت سایت را تسریع می‌بخشد. به این دلیل به زمان‌بندی دقیقی نیاز است تا به موقع سرورها به روز رسانی شوند، تا هم متصل باشند و هم سرعت اطلاعات بارگذاری شده در سایت، توسط سرورها به خوبی انجام شود.

وبمستر دقیقا به منظور پیشرفت فعالیت سایت، باید در مورد نحوه عملکرد سرورها اطلاعات مطلوبی داشته باشد تا در صورت نیاز بتواند آن‌ها را بروز رسانی یا به اصطلاح تعمییر کند؛ و این یکی از وظایف مهم وبمستر است.

3- نگهداری از سایت

رسیدگی نکردن از وبسایت باعث بروز مشکلات زیادی می‌شود. مطالب قدیمی، سرعت پایین، از همه بدتر امنیت پایین، همه و همه از جمله مشکلاتی هستند که با وجود رسیدگی وبمستر از آن‌ها، به خوبی می‌تواند سایت را به روز و بدون خطا نگه دارد.

یک مدیر سایت باید بر تمامی عملکرد سایت نظارت دقیق و کامل داشته باشد. به این معنی که باید میزان بازدید از سایت، مقدار کلید در هر صفحه، سرعت باگذاری مطالب در مرورگرهای مختلف را برسی و خطاها را شناسایی کند.

تعمیر و نگه داری از وب‌سایت از جمله وظایف مهم یک وبمستر حرفه‌ای است و نه تنها شناسایی، بلکه باید قابلیت پیش بینی مشکلات را نیز داشته باشد تا در صورت لزوم، بتواند به سرعت برای رفع آن‌ها اقدام کند.

این مراقبت‌های پی در پی از سایت، ارتباط مستقیمی بر روی بهبود عملکرد فعالیت سایت دارد و این وبمستر است که با دانش و آگاهی کامل نسبت به تمام جزئیات کاربردی برای ارتقای سایت و پیشی گرفتن از رقبا باید آن‌ها را بشناسد و به موقع انجام دهد.

4- نگهداری از نام دامنه و برند

از جمله دیگر وظایف یک وبمستر نگه‌داری از نام دامنه ثبت شده است. بهتر است بدانید که برای این که نام دامنه متعلق به ما باقی بماند، وبمستر باید با زمان بندی دقیق، نسبت به پرداخت دامنه‌ها اقدام کند و همچنین به خوبی بتواند دامنه‌ها را مدیریت کند.

مهارت های مورد نیاز برای وبمستر شدن

وبمستر کیست؟ وبمستر چه مهارت هایی باید داشته باشد؟

انجام فعالیت به عنوان یک وبمستر شامل داشتن مهارت‌هایی می‌شود که با وظایف گفته شده در بالا ارتباط مستقیمی دارند، به عبارتی برای انجام درست وظایف، وبمسترها باید در زمینه‌های سخت افزاری و نرم افزاری مهارت داشته باشند. در ادامه برخی از مهارت‌های مورد نیاز یک وبمستر برا برسی میکنیم.

1- مهارت برنامه نویسی در وبمستری

وبمستر شدن همان آچارفرانسه بودن است تا توانایی مدیریت دقیق و حرفه‌ای سایت به درستی انجام شود. به این منطور یک وبمستر کارکشته در زمینه برنامه نویسی وب‌سایت‌ها باید حداقل یک یا دو زبان را بلد باشد تا در صورت نیاز نسبت به تغییر آن‌ها برای بهبود عملکرد سایت اقدام کند.

2- آشنایی با علوم کامپیوتر در وبمستری

از جمله مهارت های مهم وبمستری این است که در زمینه علوم کامپیوتری اطلاعات مفیدی داشته باشد. داننستن طرز کار کامپیوترها، نحوه عملکرد سرورها و همچنین نرم افزارها و سخت افزارهای استفاده شده در سرورها اعتماد به نفس وبمستر را بالا می‌برند و کیفیت سایت نیز همیشه بروز نگه داشته می‌شود.

3- طراحی وبسایت و طراحی گرافیک در وبمستری

در صورتی که قصد دارید یک وبمستر حرفه‌ای شوید، حتی اگر نمی‌خواهید سایت طراحی کنید، باید با روند انجام این کار آشنایی کامل داشته باشید تا بتوانید روی روند کار تیم طراحی نظارت دقیق داشته باشید.

4- اشتیاق برای انجام کار تیمی

با توجه به این که وبمستر ممکن است نه در یک وبسایت کوچک، بلکه عضوی از یک مجموعه بزرگ در انجام فعالیت‌های سایت باشد، باید در زمینه همکاری تیمی، داشتن روحیه بالا، خوب گوش دادن و همدلی با دیگر همکاران مهارت کافی داشته باشد.

5- تضمین امنیت سایبری

برسی دقیق امنیت سایبری سایت، یکی از مهمترین وظایف حیاتی برای یک وبمستر حرفه‌ای به شمار می‌رود. این که بتواند در صورت هک شدن سایت، مشکلات را به سرعت حل کند تا میزان خسارت به حداقل برسد و همچنین اصول حفظ امنیت کاربران فعال در سایت را بداند.

6- سئو

با توجه به اهمیت کیفیت محتوا که بالاتر به آن پرداختیم، یک وبمستر باید به اصول سئو نیز تسلط کامل داشته باشد تا به خوبی با نظارت دقیق بر کار تیم سئو، بتواند کیفیت سئو سایت را افزایش داده و در نتیجه در روند افزایش رتبه سایت تاثیرگذاری مثبتی داشته باشد.

وبمستر شدن چه مزایایی دارد؟

مدیر سایت یا همان وب مستر یک از شغل‌های مهم در این دوران است و رفته رفته اهمیت این شغل نیز، افزایش پیدا می‌کند. اما به دلیل پیچیده بودن این شغل و نیاز به داشتن مهارت‌های گوناگون و همچنین بار مسئولیت وظایف مختلف باعث شده تا هر کسی نتواند در این حیطه موفق عمل کند. در ادامه مزایای وبمستر بودن را مشاهده کنید:

  1. حقوق و دستمزد بالا: بسته به میزان حرفه‌ای بودن یک وبمستر می‌تواند حقوق بالایی را دریافت کند. البته بسته به میزان فعالیت سایت، این دستمزد مشخص می‌شود. با توجه به رقابتی بودن فضای این کار، هر مدیر سایتی که بتواند با دانش کافی از رقبا پیشی بگیرد، حقوق و مزایای بیشتری برای او نیز در پی خواهد داشت.
  2. تجربه امنیت سایبری: همانطور که در بالا گفتته شد، تضمین امنیت سایت یکی از وظایف مهم وبمستر است، با این حال از مزایای مدیر سایت بودن این است که با توجه به تجربه‌هایی که به صورت عملی کسب می‌کنید، دانش شما نسبت به امنیت ایترنت افزایش پیدا کرده و به راحتی می‌توانید به یک متخصص در زمینه سایبری تبدیل شوید.
  3. افزایش روحیه تیمی: یک تجربه موفق در وبمستر بودن زمانی به دست می‌آید که مدیر سایت با دیگر اعضای فعال تعامل خوبی داشته باشد و با همدلی و همکاری بتواند، در روند پیشرفت سایت تاثیر مثبت داشته باشد. به همین دلیل همکاری سالم در این زمینه منجبر به تحربه بهتری در تعامل با اجتماع و انجام دیگر کارها نیز می‌شود و این یک مزیت مهم است.

سخن آخر

با توجه به موارد گفته شده، یک وبستر در هر زمینه که به فعالیت یک وبسایت مربوط می‌شود دانش و آگاهی کاملی دارد، با این فرض که حتی بیشتر کارهای گفته شده مانند: طراحی سایت یا تولید محتوا را ممکن است خودش انجام ندهد، اما باید اصول کامل این کارها را بداند، تا به خوبی بتواند بر فهالیت اعضای تیم نظارت دقیق و کامل داشته باشد.

با توجه به اهمیت وبسایت‌ها در دنیایی امروزه، شغل وبمستری به یکی از حیاتی‌ترین شغل‌هایی تبدیل شده که البته هرکسی از عهده آن برنمی‌آید. زیرا داشتن تخصص در زمینه‌های مختلف وبسایت و همچنین به روز نگه داشتن اطلاعات باعث شده تا افراد حرفه‌ای و کارکشه‌ای که هر روز در حال یادگیری هستند، بتوانند مسئولیت این شغل پر درآمد را بر عهده بگیرند.